Paragsingh: Bee niet schuldig aan enig strafbaar feit
02 Sep 2022, 04:38
foto
De waarnemend pg schrijft de NDP- en BEP-fractieleider dat er niets strafbaars is geconstateerd met gelden van DNA over de reis naar Gabon. Assembleevoorzitter Marinus Bee is niet schuldig aan enig strafbaar feit.


Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft zich niet schuldig gemaakt aan enig strafbaar feit. Dit heeft waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh meegedeeld aan de fractieleiders Rabin Parmessar (NDP) en Ronny Asabina (BEP). Zij hadden het hoofd van het Openbaar Ministerie gevraagd om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar onrechtmatig gebruik van financiële middelen van De Nationale Assemblee door Bee, die naar Gabon is geweest.

NDP-fractieleider Parmessar zegt aan Starnieuws dat de waarnemend pg hen in een brief gisteren heeft meegedeeld dat een strafrechtelijk onderzoek is verricht dat geresulteerd heeft in een strafdossier. Het strafrechtelijk onderzoek heeft geen feiten en/of omstandigheden opgeleverd waaruit zou moeten blijken dat de Assembleevoorzitter financiële middelen van DNA onrechtmatig heeft gebruikt en zich dus aan enig strafbaar feit heeft schuldig gemaakt.

Parmessar wil weten hoe het Openbaar Ministerie tot deze bevinding is gekomen. Er zal een brief worden geschreven naar de waarnemend procureur-generaal om het onderzoeksverslag in te zien. Parmessar vindt dat de conclusie alleen niet voldoende is. De procedure die gevolgd moet worden in DNA is duidelijk. Er is geen besluit genomen in de huishoudelijke vergadering dat Assembleelid Obed Kanapé ook namens het college naar Gabon kon afreizen. De gelden die gebruikt zijn hiervoor, zijn volgens Parmessar onrechtmatig.

De brief gaat naar het Openbaar Ministerie om inhoudelijk kennis te nemen van het dossier. Het antwoord wordt afgewacht, want ook in de Surfin-kwestie is meegedeeld door het vervolgingsapparaat, dat er niks onrechtmatigs is gebeurd. Tevergeefs is gevraagd naar het dossier, merkt Parmessar op, ondanks de vele pogingen die ondernomen zijn. "Wij gaan respectvol om met het Openbaar Ministerie en willen ook zo behandeld worden", stelt Parmessar. Hij voert aan dat er gelukkig in het rechtssysteem meer juridische mogelijkheden zijn die bewandeld kunnen worden. Dit is afhankelijk van de reactie van de procureur-generaal.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May