Peuters spelen, ontdekken en leren in Paramaribo Zoo
02 Sep 2022, 11:32
foto
De peuters leren over verschillende vormen. (Foto's: Saga Interproject)


Het 1e Wani & Sabi Big event in de Paramaribo Zoo is woensdag drukbezocht door peuters en hun begeleiders. In 12 activiteitenstations zijn educatieve activiteiten gedaan, om verschillende vaardigheden bij de peuters te stimuleren. “Wij laten ze spelen, ontdekken en leren door ze zoveel mogelijk dingen zelf te laten doen”, zegt Yvonne Karels-Helslijnen, programma-manager van Saga Interproject, organisator van het event.

In juni dit jaar is de training van peuterleidsters in het educatief programma ‘Play, discover & learn’ gestart. Woensdag hebben 25 deelnemers van 9 kinderdagverblijven uit Wanica ook hun certificaat ontvangen. Het gaat om een intensieve training waarbij het geleerde direct wordt toegepast in het kinderdagverblijf.

Play, discover & learn is ontwikkeld door Saga Interproject en wordt ondersteund door UNICEF Suriname. Saga Interproject is ook bekend van de Prey Skoro voorscholen en de educatieve mediasite Basic Learning4kids Suriname die zij onder haar beheer heeft. Marianne Djojodikromo, directrice van ‘De Teddybeertjes’ zegt dat het programma heeft geleerd op een andere manier naar het gedrag van het kind te kijken. De nieuwe methode van Play, discover & learn sluit aan bij de behoefte van het kind, maar ook de ouders krijgen door de begeleiding en coaching beter begrip en zicht op wat hun kind nodig heeft.

In oktober 2021 is het educatieve programma ‘Wani & Sabi on the road’ gestart, waarbij kinderdagverblijven bezocht werden door Saga Interproject om samen met de peuters en hun leidsters een educatieve activiteit uit te voeren.  
”Het programma Play, discover & learn bestaat uit 2 delen: een stimulatieprogramma voor peuters en een Parenting Program voor ouders. Speciaal voor de kinderdagverblijven is een curriculum ontwikkeld en er wordt samengewerkt met de ouders, om vroege stimulatie, leren en opvoeding via het kinderdagverblijf en thuis nauw op elkaar af te stemmen, zegt de organisatie in een persbericht. 


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May