Hakrinbank-vergadering: Gopi en Liauw Kie Fa trekken zich terug
31 Aug 2022, 10:10
foto


In een rumoerige marathonvergadering aandeelhoudersvergadering zijn Patrick Peneux, Sharmila Jadnanansingh en Sharmila Ramadhin benoemd tot leden van de raad van commissarissen (rvc). De door Assuria voorgedragen kandidaat Gerry Liauw Kie Fa heeft zich tijdens de stemprocedure teruggetrokken. Ook de voorgedragen kandidaat Ashwin Gopi voor Chief Commercial Officer heeft zich teruggetrokken. Voor beide kandidaten was er geen draagvlak op de vergadering.

Nadat de kandidaten zich teruggetrokken hadden, heeft een deel van de aandeelhouders de vergadering verlaten. Er is ook geprotesteerd tegen de procedures die zijn gevolgd op de vergadering. Gevraagd is om verdaging van de vergadering, maar dit is niet gehonoreerd. De bijeenkomst is iets na 18.00 uur dinsdagavond begonnen en afgesloten rond half vier vanochtend. Starnieuws verneemt dat de opkomst op de vergadering bijzonder hoog was. 82.5% van het geplaatste kapitaal was vertegenwoordigd. 58% van de totaal uitgegeven aandelen heeft de rvc-voordrachten goedgekeurd.

Opvallend was dat de Staat niet was vertegenwoordigd door het ministerie van Financiën & Planning, maar door het Kabinet van de President. De aandeelhouder heeft Prashant Baldew afgevaardigd. Het jaarverslag 2020 is ook aangenomen. Assuria en Staatsolie stemden tegen. Deze vergadering was niet toegankelijk voor de pers, in tegenstelling tot eerdere vergaderingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May