Uruguay en Brazilië gaan strijd tegen misdaad intensiveren
31 Aug 2022, 22:25
foto
"Als we acht moorden zouden hebben zoals in januari, zouden we met een serieus probleem worden geconfronteerd", legt minister van Binnenlandse Zaken van Uruguay, Luis Alberto Heber uit.


Autoriteiten van de defensie-autoriteiten van Uruguay en Brazilië hebben bilaterale bijeenkomsten gehouden om gezamenlijke inspanningen langs de grens tussen de twee landen te coördineren om operaties uit te voeren tegen de drugshandel en de georganiseerde misdaad in het gebied. De minister van Binnenlandse Zaken van Uruguay, Luis Alberto Heber, legde uit dat de ontmoetingen met functionarissen van de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Sul erop gericht waren "de problemen van beide kanten te delen" met betrekking tot deze kwesties.

"Het lijkt me belangrijk om het niveau van menselijke relaties aan de grens te hebben om de actie tegen misdaad te vergemakkelijken", zei Heber. "Laten we in die zin hopen dat het feit van samenwerken en het uitwerken van documenten waar de problemen die we kunnen hebben in de wetgevingen van beide kanten worden geplaatst, het belangrijk is dat het contact en de menselijke kennis dingen kunnen vergemakkelijken met een telefoontje, " voegde hij toe.

Heber benadrukte dat "dit initiatief erg belangrijk is" en benadrukte de aanwezigheid van de Braziliaanse autoriteiten om de gezamenlijke inspanning op zich te nemen.

De Uruguayaanse provincie van Rivera heeft onlangs de lokale krantenkoppen gehaald vanwege een golf van misdaden en geweld, eerder dit jaar. Heber onderstreepte dat deze dingen niet meer gebeurden "in augustus, wat ons gemoedsrust geeft en ons in staat stelt te zien dat ze tijdelijk en niet endemisch zijn, want als we acht moorden zouden hebben zoals we in januari hadden, zouden we met een serieus probleem worden geconfronteerd."

De autoriteiten van Rivera "verzekerden me dat dit cyclisch was" en als er geen territoriale vervolgingen zouden zijn "van Braziliaanse bendes die elkaar hier komen vermoorden, zouden we niet te maken krijgen met een toename van endemische moorden in de provincie", vervolgde Heber.

Ondertussen kwamen de legers van de twee landen overeen om de uitwisseling van informatie te versnellen tijdens de ontmoeting op de Northeast Regional Campus van de plaatselijke universiteit. Naast Heber waren de ministers van Defensie, Javier García, en van Buitenlandse Zaken, Francisco Bustillo, van Uruguay en de burgemeester van Rivera, Richard Sander op de bijeenkomst.

García legde uit dat beide legers "spiegeloefeningen" moeten uitvoeren om criminele activiteiten te voorkomen, zowel in Rivera als in Santana do Livramento over de grens.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May