NIS-elektriciteitsprobleem opgelost; shows gaan door
31 Aug 2022, 03:44
foto
NIS-directeur Joël Martinus


De evenementen in de Anthony Nesty Sporthal gaan normaal door. De problemen die er waren met de elektriciteit zijn opgelost, zegt directeur van het Nationaal Indoor Stadion (NIS), Joël 'Bordo' Martinus aan Starnieuws. Het kostenplaatje is wel ruim SRD 200.000. Hoe het betaald zal worden, is nog niet duidelijk. Het bedrijf heeft alle materiaal ook voorgeschoten.

Martinus legt uit dat de verdiensten van NIS niet zo veel zijn omdat veel organisatoren geen shows meer houden in de sporthal. Van de 3.000 vaste stoelen is de helft kapot. Er zijn geen middelen om deze te repareren. "Ik kijk wel naar mogelijkheden, maar ik krijg geen geld van de regering. Niemand kijkt naar NIS", merkt Martinus op. "In plaats van 5.000 mensen kunnen slechts 3.000 in de sporthal", benadrukt de directeur. Daarom gaan organisatoren liever elders want ze kunnen niet zoveel kaarten meer verkopen.

Het is noodzakelijk dat de stoelen worden gerepareerd waardoor het aantrekkelijk is om evenementen te houden in de sporthal, zegt Martinus. Hij zal deze kwestie met het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport bespreken. Ook de rekening voor de reparatie van het elektriciteitssysteem zal hij doen toekomen aan het ministerie. Martinus stelt dat hij steeds in zijn eigen zak moet gaan, maar hij kan zo niet doorgaan. Het is de hoogste tijd dat de regering aandacht besteed aan NIS, vindt de directeur.

Voor Martinus is het belangrijk dat de evenementen die voor deze week gepland zijn, normaal voortgang kunnen vinden. De organisatoren hebben al kaarten verkocht en diverse kosten gemaakt. Zij zijn reeds op de hoogte gesteld dat de activiteiten normaal voortgang kunnen hebben.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May