HVB op kadermeeting: Surinamers wanhopig en geïrriteerd
29 Aug 2022, 22:57
foto
Kaderbijeenkomst van de HVB zondag. De partij is bezig met evaluatie, herstructurering en scholing. (Foto: HVB)


De Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) heeft zondag in het partijcentrum haar kaders toegesproken over de  evaluatie en reorganisatie van de partijstructuren. De leiding van de partij Mike Noersalim, Raymond Sapoen en Jutta Soekarnsingh hebben in felle bewoordingen de huidige situatie waarin het land zich bevindt, bekritiseerd. Robert Peneux heeft als voorzitter van het Kennisinstituut aangegeven hoe de bijscholing en professionalisering van de HVB kaders zullen plaatsvinden. Onderwijs en ondernemerschap moet leiden tot een positieve ontwikkeling in Suriname. 

De kaders is voorgehouden dat:
- De HVB bezig is haar voorstel te formuleren voor een rechtvaardig kiesstelsel, aangezien artikel 9 en 24 van de Kiesregeling onverbindend zijn verklaard door het Constitutioneel Hof. Tegelijkertijd moet volgens de partij worden gewaakt dat de regering niet met de bekende presidentiële commissies komt om de zaak op de lange baan te schuiven om zodoende vervroegde verkiezingen, die zitten aan te komen, mogelijk uit te stellen.

- Als de buitenparlementaire politieke partijen zich niet gaan bundelen in de mogelijkheden die het geldige Kiesstelsel op dat moment hen biedt, de aspiraties van de samenleving te kunnen kiezen voor iets nieuws, verloren zal gaan.

- Maandag kadertrainingen zijn gestart voor HVB’ers maar ook burgers die met politieke tools beter kunnen begrijpen wat er thans op het politieke vlak gebeurt, maar ook dat het jong kader politiek beter voorbereid is op de uitdagingen. Zo alleen kan de samenleving betere keuzes maken bij de stembusgang, om het land straks uit de ellende halen.

- Doorstroming in het onderwijs tot een bepaalde hoogte zal zeker ook goede zijden hebben; dit is in een bepaald deel van de wereld bekend. Maar dat dit systeem overnight is geïntroduceerd, met manco’s waarbij ouders en het overgrote deel van de leerkrachten niet in voldoende mate bekend zijn hiermee, vraagt de HVB zich af waarom deze urgentie.

- De koers met geen mogelijkheid stabiel gehouden kan worden als de regering haar rechtmatig deel van alle verdiensten, m.n. die in de informele sector maar ook het deel van de exporten van goud en hout, niet weet te innen. Dus minder deviezeninkomsten wat impliceert dat deze duurder zullen worden. De verwachting is dat voor de aankoop van $ 1 binnen niet al te lange tijd SRD 50 neergeteld zal worden. De middenstand zal zelfs de betalingen van huishuur en valuta-aflossingen niet meer kunnen nakomen. En met de komst van de BTW zullen de armen onder ons verzuipen.

- De HVB zich beijvert om bij de komende verkiezingen ook een vrouw op de positie president of vicepresident te  positioneren.

De kaders werd voorgehouden om aan de ene kant op een eerlijke manier geld te verdienen en aan de andere kant, ondanks er haast geen rek meer is, toch te bezuinigen om iedere maand de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Suriname is in wanhoop, geïrriteerd en als het zo doorgaat reddeloos. De strijd van de HVB’ers gaat daarom door om met gezonde en goed geschoolde Surinamers alles te ondernemen om het land tot een welvarende natie te maken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May