President zal aandacht besteden aan VIDS-resoluties
30 Aug 2022, 00:00
foto
President Chan Santokhi neemt de resultaten van de driedaagse VIDS-conferentie in ontvangst van de nieuwe voorzitter Muriël Fernandes. Hij is speciaal daarvoor naar het bestuursressort Kabalebo gevlogen.


President Chan Santokhi heeft de resultaten van de Achtste Conferentie van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden (VIDS) maandag in ontvangst genomen in Washabo. De conferentie heeft drie dagen geduurd. De VIDS heeft de eerste vrouwelijke voorzitter, Muriël Fernandes, dorpshoofd van Cassipora gekozen om leiding te geven de organisatie.

Wanneer delen van het Surinaamse volk, afstammelingen van de oorspronkelijke bewoners van Suriname, in geordend verband en op een positieve manier bij elkaar komen om over hun toekomst te praten is dat ten zeerste toe te juichen, zei de president. Daarom vond hij het nodig om de resultaten van de beraadslagingen persoonlijk in ontvangst te nemen.

"U merkt dat ik middels presidentiële commissies, positieve burgerparticipatie om ontwikkeling te brengen in welke vorm dan ook waardeer en stimuleer. U bent hier 3 dagen in conclaaf geweest, gekomen van heinde en verre, om zich gezamenlijk te buigen over uw toekomst en de problemen die u ondervindt om deze toekomst voor uzelf en.uw nakomelingen voorspoedig te maken", sprak het staatshoofd.

Santokhi stelde de VIDS als voorbeeld van hoe de samenleving of delen daarvan op geordende en beschaafde manier opkomen voor hun rechten en plichten binnen de regels van wet en recht. Hij zei dat vanuit de regering aandacht zal worden besteed aan de resoluties.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May