Martinus zoekt oplossing voor stroom-probleem NIS
29 Aug 2022, 04:48
foto
Joél (Bordo) Martinus, directeur van het NIS.


Organisatoren van activiteiten die gepland zijn in de eerste week van september, zijn opgeschrikt door de mededeling gedaan zaterdag in de Anthony Nesty Sporthal dat er voorlopig er geen shows worden gehouden. Zij hebben zondag tevergeefs contact gezocht met Joël (Bordo) Martinus, directeur van het Nationaal Indoor Stadion (NIS). Martinus om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij vandaag verder afstemt met de organisatoren. Afhankelijk van de ernst van het elektriciteitsprobleem zal nagegaan worden welke andere mogelijkheden er zijn.

Martinus legt uit dat hij zaterdag tijdens een event in de sporthal was. Tot drie keer toe is de stroom uitgevallen. Uiteindelijk s er rechtstreeks stroom getapt, wat niet de bedoeling is. "Ik wil niet dat er ineens brand uitbreekt, daarom heb ik laten meedelen dat er voorlopig geen shows gehouden worden. Ik heb drie weken uitgetrokken om alles in orde te krijgen", zegt Martinus. "Ik heb een bedrijf gevraagd om te komen kijken naar de situatie. Dat gebeurt maandagmorgen. Daarna zullen wij bellen met de organisatoren. Ik was zondag niet beschikbaar", deelt Martinus mee.

Indien blijkt dat het probleem in enkele dagen verholpen kan worden, gaat alles normaal door. Mocht het probleem groot zijn, dan kan nagegaan worden met de organisatoren of ze generatoren willen huren. Alles hangt volgens Martinus af van wat het bedrijf dat in de arm is genomen, constateert. De NIS-directeur merkt op dat hij geen middelen krijgt om het gebouw te onderhouden. Hij heeft heel wat reparaties uit eigen zak verricht. "Ik wil dat alles veilig is. Ik kan niet daar zijn en zien dat de stroom drie keer is uitgevallen en ik tref geen maatregelen", stelt Martinus. Hij verwacht dat met goed overleg en met plan b het wel goed zal komen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May