LVV-minister verwelkomt Indiase delegatie bij pompgemaal
29 Aug 2022, 06:42
foto
De Indiase parlementaire delegatie krijgt bij pompgemaal Wageningen uitleg over het belang van de pompen voor de rijstsector. Links minister Parmanand Sewdien. (Foto: LVV)


De Indiase parlementaire delegatie, onder leiding van Om Birla, voorzitter van het Indiaas parlement, Lok Sabha, heeft zich georiënteerd bij het pompgemaal te Wageningen. De pompen die daar worden geïnstalleerd, zijn gefabriceerd door het Indiase bedrijf Kirloskar Brothers Limited en gefinancierd uit een  lening van de Staat Suriname bij de Eximbank van India.

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij, heeft de Indiase delegatie en ambassadeur Shankar Balanchandran ontvangen. Zij hebben een rondleiding gekregen en uitleg over het belang van het pompgemaal voor de rijstsector.

Momenteel voert de aannemer Kuldipsingh N.V. de laatste werkzaamheden uit aan pomp 3 in het pompgemaal, meldt LVV. Conform de afspraak zal de aannemer medio september het werk opleveren aan het ministerie van LVV. De pomp in het Wageningen pompgemaal, kan zodoende nog voor het begin van het nieuwe padi-inzaai seizoen, in oktober/november, ingezet worden voor de rijstsector.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May