Palen geheid voor beschoeiing openbare markt Nickerie
27 Aug 2022, 22:23
foto
Er komen 40 palen over een lengte van 80 meter achter de openbare markt Nieuw Nickerie. De beschoeiing moet verdere afkalving en verzakking voorkomen.


"Eindelijk is het zover. Mijn grootmoeder kan binnenkort weer haar intrek nemen in haar stand en zonder angst haar vis verkopen," zegt Oesha, A. (20) zuchtend en enigszins opgelucht aan Starnieuws. Oesha vertelt dat haar grootmoeder Shanta (58) onder zeer moeilijke omstandigheden vis op de parkeerruimte verkoopt. "Het gaat om open tentjes waarbij mijn grootmoeder regen en zon moet trotseren om haar dagelijks brood te verdienen. Ook de verkoop was slecht."

In opdracht van het ministerie van Openbare Werken is aannemer Ramkoemar Balwantgir vrijdag begonnen met beschoeiings werkzaamheden achter de openbare markt van Nieuw Nickerie. Balwantgir legt uit dat er 40 palen over een lengte van 80 meter zullen worden geheid.

Het bouwen van een beschoeiing achter de markt is een dringende noodzaak en moet verdere afkalving en verzakking voorkomen. Langer dan een maand werden al voorbereidingen getroffen en werden de standhouders ondergebracht op de parkeerplaats, waar ze hun goederen ter verkoop konden aanbieden.

Voor enkele standhouders was het echt zwoegen om iets te verdienen. Ze hadden te maken met de hitte of anderzins de regen. Ofschoon ze verkopen onder overdekte tenten, worden zij toch nat wanneer het regent.
"In de oude vishal die in deplorabele staat verkeerde, was de verkoop toch beter dan nu", vinden enkele standhouders.

Volgens Glenn, Th. (51) is de geur van vis soms niet uit te houden. "Langer dan een maand kunnen wij niet echt meer chillen. Dus ik ben blij dat de overheid gestart is met het beschoeien van de vishal en dat we af zijn van de visgeur".

Aannemeer Balwantgir zegt dat de werkzaamheden 2 tot 3 weken zullen duren. Voor zover bekend wordt er nu alleen gewerkt aan de beschoeiing. De verzakkingen van de marktvloer, waardoor ook het dak is gaan schuiven, zijn nog niet aan de orde.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May