Voordracht Bholanath Narain als dc juiste keuze
27 Aug 2022, 08:37
foto


De president van Suriname heeft onlangs de benoeming van de heer Bolanath Narain (1961) in gang gezet als districtscommissaris (dc) van het district Wanica Noordwest, omdat mevrouw Suraksha-Sital Hirasingh die sinds 2020 dc is van dit gebied, andere ambities heeft. Narain is een ervaren politicus en bestuurder die o.a. door zijn rust, tact en vriendelijkheid heel wat wapenfeiten op zijn naam heeft staan.

Zo heeft hij als voorzitter van de in gang gezette Vernieuwingsbeweging in 2010 bij de VHP bereikt dat eveneens aandacht werd geschonken aan de positie van jongeren en vrouwen bij benoemingen. Bij het ministerie van Openbare Werken heeft hij met beperkte middelen adequate initiatieven ontplooid om het milieu te verbeteren. Dit werk is natuurlijk nooit af! Voordat Narain bij de overheid kwam, was hij werkzaam als leidinggevende in de marktsector. Tevens is hij iemand die wars is van onder andere fraude, corruptie, nepotisme alsmede patronage.

In verband met het bevorderen van de diversiteit op de kieslijst van Wanica heeft hij in 2020 toen zonder veel gemor zijn reeds vastgestelde positie op de kieslijst van de VHP, afgestaan aan een vrouw. Dat kan van bepaalde parlementariërs die nu voor een vijfde termijn aanzitten, niet gezegd worden! Wie de heer Narain beter kent, weet dat deze persoon zijn werkzaamheden altijd zeer integer uitvoert. Zelfs bij Openbaar Groen waar hij iets meer dan een jaar geleden werd benoemd, heeft hij rust en harmonie weten te creëren door insgelijks een goede samenwerking met de vakbond.

Na zijn studies in Nederland en India is hij direct teruggekeerd naar Suriname als patriot om te werken aan de opbouw van zijn land. In Suriname is Narain één van de weinige deskundigen op het gebied van de Hindoestaanse cultuur en taal. Zulke mensen moeten wij koesteren! Hij staat bekend als een aimabele persoon die respectvol omgaat met de Surinaamse diversiteit. En natuurlijk probeert hij eenieder in zijn waarde te laten, rekening houdend met de heersende waarden en normen in onze samenleving.

Dat hij nu de primus inter pares wordt in het district Wanica, is meer dan terecht! Omdat Narain al een directeurssalaris heeft, gaat hij er geen cent op vooruit. Daarom moet deze benoeming beslist niet als promotie worden gekwalificeerd, maar als de juiste persoon op de juiste plek! Graag zou ik van de personen die tegen deze voordracht zijn, willen vernemen welke andere persoon zij op het oog hebben. Het is mij bekend dat de heer Narain – voordat hij werd aangewezen als de uiteindelijke kandidaat – diverse sollicitatiegesprekken op het kabinet van de president heeft gevoerd.

Dat er door enkelingen ongenuanceerde persoonlijke aanvallen op hem worden gericht, vind ik hoogst merkwaardig. Deze benoeming van een deskundige persoon met veel levenservaring en scholing alsook de juiste competenties, moet als een aanwinst worden gezien. Het is gebruikelijk in veel landen op de wereld (o.a. Nederland en Amerika) dat capabele vertrouwelingen op vitale posities worden benoemd. Het siert de president dat hij zijn concurrent destijds bij de verkiezingen als voorzitter in 2010 bij de VHP, deze aanstelling gunt.

Na het interview van mevrouw Mellisa Seenacherry bij Tab a Bankstel, heb ik een veel positiever beeld van dit echtpaar gekregen. Natuurlijk worden er nogal wat fouten gemaakt, maar tegelijkertijd moet onmiddellijk gezegd worden dat de huidige coalitie geen rooskleurige situatie heeft overgenomen: uiteraard moet het family and friends beleid stoppen, evenzeer alle corruptie en fraude.

Het is in een democratische rechtsstaat gebruikelijk dat meningen over een zaak worden geventileerd. De vraag is of men daarbij dan ook persoonlijk moet worden. Deze niet-opbouwende kritiek kan dan evocatief (herinneringen oproepend) zelfs negatief overkomen. Voordat ik dit artikel schreef, heb ik diverse personen van prominente organisaties gesproken om erachter te komen of de heer Narain bekwaam en geschikt is om de functie van districtscommissaris te vervullen. Niet één wanklank heb ik vernomen! Daarom is het voor bepaalde personen beter de volgende uitdrukking in acht te nemen: “Verbeter de wereld, begin bij jezelf”.

Omdat er veel werk verzet moet worden in ons land is het beter dat wij eerder steun toezeggen aan deskundige personen die benoemd worden met de juiste competenties. Graag feliciteer ik Bholanath Narain daarom met zijn benoeming en wens hem – na een inwerkperiode – veel positieve energie toe, zodat hij op de ingeslagen weg, zoals hij bekend staat, gelijkerwijs deze functie naar eer en geweten mag vervullen in goede rust en harmonie met allen die met hem samenwerken. Wij zullen hem kritisch blijven volgen of hij zich aan zijn beloften houdt. En tegen zijn criticasters zeg ik: “Geef hem de kans zijn werkzaamheden naar behoren te vervullen door hem constructief te ondersteunen!”

Robby Roeplall

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May