Doekhie veroordeeld en zegt 'sorry' tegen Nurmohamed
26 Aug 2022, 04:53
foto


Rachied Doekhie moet van kantonrechter Jane Jensen zijn verontschuldiging aanbieden aan minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken. Doekhie heeft de bewindsman in een artikel verschenen in Dagblad Suriname een 'leeghoofd' genoemd. Het artikel ging over de bouw van de brug over de Corantijnrivier.

De rechter heeft Doekhie veroordeeld tot rectificatie. Hij moet in de online editie van Dagblad Suriname, de Ware Tijd en op Starnieuws corrigeren. Doet hij dat niet, dan moet hij SRD 10.000 aan dwangsom per dag betalen tot een maximum van SRD 300.000.

De rechter vindt dat de uitlatingen van Doekhie beledigend en krenkend zijn voor Nurmohamed. Het belang van Doekhie om niet te worden beknot in zijn vrijheid van meningsuiting weegt volgens de rechter in dit geval niet op tegen het belang van Nurmohamed om gevrijwaard te blijven van beledigingen die hem schaden.

Doekhie geeft gevolg aan de beslissing van de rechter.  De rechter heeft op 24 augustus uitspraak gedaan in deze zaak. Het vonnis is betekend aan Doekhie die drie dagen de tijd heeft om de rectificatie te doen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May