Minister Somohardjo: EBGS zet zich in voor welzijn land
24 Aug 2022, 23:03
foto
Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken heeft eerder op dag de synode van de EBGS toegesproken. Zijn ministerie is verantwoordelijk voor Religieuze Aangelegenheden. (Foto's: Biza)


Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken heeft vandaag de 19e Synode der EBGS in de Wanicakerk toegesproken. Hij vond het een voorrecht aangezien hij ook de verantwoordelijkheid draagt over het beleidsgebied Religieuze Aangelegenheden. De synode is een grote kerkvergadering, hoogste beleidsorgaan, waar afgevaardigden van alle instituten van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname (EBGS), het beleid van de afgelopen drie jaren evalueren, maar ook doelgerichte beleidsvoornemens voor de komende drie jaren zullen formuleren.

De bewindsman was onder de indruk van de maatschappelijke betekenis en rol van de EBGS-kerk sedert 1778, bekeken vanuit de multi-etnische en multireligieuze samenleving. “De EBGS heeft middels haar scholen, internaten, kindertehuizen (ontwikkelingsinstituten), hospitalen en bejaardentehuizen (diaconale instellingen) en sportcentra, zich consistent ingezet voor  gemeenschapsontwikkeling welke een duurzame basis zijn voor welvaart en welzijn van ons geliefd Suriname.”


Één van de belangrijke actuele items die volgens praeses Desiré Peerwijk, behandeld zal worden tijdens de synode is de implementatie van de 24% aandelen bij Kersten die overgedragen moet worden aan de EBGS. Kersten was ontstaan vanuit het zendingswerk van de EBGS. Hij sprak de hoop uit dat deze slepende kwestie - die al bijkans 7 jaren duurt - zo spoedig mogelijk juridisch wordt afgewikkeld.

De synode duurt tot en met vrijdag. De opening was maandag. Er zullen tijdens de synode een nieuw provinciaal bestuur,  een nieuwe praeses alsmede twee nieuwe vice praesessen worden gekozen.  Op deze synode zal er echter geen verkiezing plaatsvinden voor een nieuwe bisschop aangezien de EBGS reeds over drie bisschoppen beschikt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May