VMSS streeft naar behoud kader
24 Aug 2022, 21:27
foto


(Ingezonden)

De Vereniging voor Minderdraagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS) streeft ernaar om zoveel mogelijk kader te behouden in Suriname. Zulks probeert zij te doen door het accommoderen met een bouwgrond tijdens de studie of gelijk na het afstuderen. De afgelopen periode heeft zich een tendens voorgedaan, waarbij kader wegtrekt naar het buitenland en wel voor een beter bestaan.

Het is de VMSS opgevallen dat ook binnen haar gelederen stemmen opgaan dat men uitkijkt of nadenkt over een toekomst buiten de grenzen van Suriname. Deze tendens is absoluut niet bevorderlijk voor de ontwikkeling van Suriname. Met name vanwege dit laatste probeert de vereniging met al haar ten dienste staande middelen studerenden en pas afgestudeerden te helpen aan een bouwgrond, met dien verstande een fundament te leggen voor een beter bestaan.

De vereniging heeft bij de gronduitreiking van 23 augustus j.l. wederom het voorrecht leden te helpen aan een bouwgrond. Met deze toewijzing hoopt het bestuur leden te kunnen overtuigen en overhalen om de gedachte van braindrain te verlaten, en hier te lande een bestaan op te bouwen en vanuit die positieve een bijdrage te leveren  aan de verdere opbouw van Suriname.

VMSS-voorzitter
P. van Dun

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May