Omvang fraude Hakrinbank nog niet bekend
24 Aug 2022, 05:16
foto


De Hakrinbank bevestigt dat er fraude is ontdekt tijdens de interne controle, maar dat er geen gelden van klanten zijn ontvreemd. Er is aangifte gedaan bij de politie. De Internal Audit Department van de Hakrinbank is bezig met een diepgaand onderzoek. Het doel is om de omvang van de fraude vast te stellen en de betrokkenen in kaart te brengen.

De Hakrinbank heeft ook de nodige maatregelen genomen om herhaling te voorkomen en om de ontvreemde middelen terug te halen. De Hakrinbank betreurt de fraude, maar benadrukt dat deze fraude de soliditeit van de financiële instelling niet aantast. De bank heeft er vertrouwen in dat beide onderzoekingen tot een goed resultaat zullen leiden, waarbij de nodige maatregelen getroffen worden tegen betrokkenen.

Komende week wordt de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders over het boekjaar 2020 gehouden. De jaarrekening, die op basis van IFRS grondslagen is opgemaakt, zal worden voorgelegd aan de aandeelhouders ter goedkeuring. Ondanks het jaar 2020 een zeer uitdagend jaar was, is het resultaat positief en ziet de toekomst er gunstig uit volgens de bank.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May