Nurmohamed belooft Pokigron en Atjoni oplossing problemen
22 Aug 2022, 12:41
foto
Minister Riad Nurmohamed wordt verwelkomd door het traditioneel gezag in Pokigron. (Foto: CDS)


Bewoners uit Pokigron en Atjoni kampen al jaren met problemen zoals slechte riolering, afwatering en de afvalproblematiek. Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft geen dependance in het district Sipaliwini. Enkele personen zijn aangewezen die de verantwoordelijkheid hebben gekregen om reguliere controlewerkzaamheden uit te voeren. Minister Riad Nurmohamed heeft afgelopen week een werkbezoek gebracht aan Pokigron en Atjoni. Hij heeft beloofd binnen enkele weken problemen die gelijk aangepakt kunnen worden, te zullen aanpakken. 

Nurmohamed heeft een tegenbezoek gebracht aan het gebied nadat het traditioneel gezag eerder bij hem op het ministerie is geweest. Het traditioneel gezag is ingenomen met het feit dat de minister en zijn delegatie ter plekke zijn gekomen om zich te oriënteren. Er zijn problemen aangekaart die structureel dienen te worden aangepakt.

OW-directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer was gedurende dit bezoek aanwezig om de omgeving schoon te helpen houden. Het slechte vuilophaalsysteem in het gebied laat al geruime tijd veel te wensen over. De ondernemer belast met vuilophaal in de omgeving, klaagde over hoe moeilijk het is om het werk uit te kunnen voeren, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Andere problemen die ook voorbij kwamen waren landverlies door afkalving vanuit de rivieroever en het ontbreken van drempels om het verkeer ordelijk te houden, in het bijzonder voor de schoolgaande kinderen. De komst van een officiële stortplaats kwam eveneens aan de orde. Nurmohamed deed een beroep op de lokale gemeenschap om met elkaar na te gaan welke ondernemingen zij willen starten in het dorp om de strijd tegen hoge prijzen aan te gaan. De minister deelde mee dat Atjoni een nieuw en modern meetstation krijgt om neerslag te meten.


 

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May