TIP: Geen minderjarigen in bordelen Tumatugebied
22 Aug 2022, 02:47
foto
De afdeling TIP op orientatie in het Tumatugebied te Langatabiki in het district Sipaliwini. (Foto: KPS)


In het Tumatugebied te Langatabiki zijn er geen onregelmatigheden ontdekt in bordelen en 'cabarets'. Dit blijkt uit een oriëntatie van de afdeling Trafficking in Persons (TIP), zaterdag. Deze oriëntatie werkzaamheden vloeien voort uit het Zero Tolerance veiligheidsbeleid welke het Korps Politie Suriname (KPS) onlangs heeft afgekondigd.

De leden van TIP werden bijgestaan door politieambtenaren van het Regio Bijstand Team Oost, die de detacheringspost te Sneisi Kondre bemannen. Onder begeleiding van deze speciale eenheid konden enkele goudvelden worden aangedaan, waar er naderhand geen cabaret en of bordelen aanwezig bleken te zijn. De zogenaamde centrumplek alwaar er wel een aantal van deze cabarets is aangetroffen, werd gecontroleerd, meldt de afdeling Public Relations.

De cabarethouders werden ingelicht over de werkzaamheden van TIP, waarbij zij erop werden gewezen geen minderjarigen in hun tenten te accommoderen en ook geen vrouwen onder dwang in hun bordelen vast te houden. Ter controle werden de cabaret ruimtes door de eigenaren voor de politie opengedaan. De vrouwen die zich ter plaatsen bevonden, bleken middels het tonen van hun identiteitskaart boven de wettelijk gestelde leeftijd van de wet op
mensenhandel, te zijn.

Deze oriëntatiewerkzaamheden zullen in de verschillende regio’s/districten worden voortgezet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May