Rusland: Meer uitleg nodig over nieuw onderwijssysteem
22 Aug 2022, 04:44
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland met het bestuur van de onderafdeling Nieuw Amsterdam. 2e van links voorzitter Fauzia Abdoelrahman. (Foto: NPS)


NPS-voorzitter Gregory Rusland onderkent dat er veel ruis is over het nieuw onderwijssysteem dat minister Marie Levens heeft geïntroduceerd. Er moet volgens hem meer uitleg komen binnen het onderwijs, ouders en de samenleving. Dit zei Rusland zaterdagavond bij de installatie van de onderafdeling Nieuw Amsterdam, onder leiding van Fauzia Abdoelrahman. De partijvoorzitter ging ook in op de perikelen binnen de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en de Energie Bedrijven Suriname (EBS).

Er vindt veel discussie plaats over de onderwijsvernieuwingen waar kinderen gewoon doorstromen, terwijl ze zeer slechte cijfers hebben gehaald. Het is voor velen niet te begrijpen hoe iemand met tweetjes en drietjes kunnen doorstromen samen met leerlingen die achtens en negens halen. Rusland voerde aan dat het systeem niet nieuw is. In het Caribisch gebied en diverse landen in de wereld wordt ermee gewerkt. Maar de komende periode moet de voorlichting worden opgevoerd, zodat het duidelijk is voor betrokkenen waar het om gaat.

Wat de schandalen betreft bij SLM en EBS zei Rusland dat er teveel zaken zijn die niet door de beugel kunnen. Het land verdient beter. Als deze zaken niet gelijk aangepakt worden, zullen de doelen die gesteld zijn door de regering, in de resterende periode niet worden gehaald. Het land is in grote problemen, waardoor velen het moeilijk hebben. Er moet hard gewerkt worden opdat ouders in staat zijn voor hun kinderen te zorgen. De jongeren moeten later ook zichzelf op een fatsoenlijke manier zien te bedruipen. Schandalen die zich voordoen kunnen niet worden geaccepteerd.

Rusland voerde aan dat het land beter verdient. De leiding van het land moet ervoor zorgen dat problemen die zich voordoen worden opgelost. Er zijn afgelopen week diverse issues besproken in De Nationale Assemblee. Er moeten maatregelen worden getroffen. De NPS werkt eraan om een betere positie te verwerven bij de komende verkiezing, waardoor ze haar stempel beter kan drukken op het bestuur van het land.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May