President bevestigt ontslagaanvraag minister Achaibersing
17 Aug, 16:06
foto
Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning


In een verklaring bevestigt president Chan Santokhi dat minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning zijn portefeuille aan hem heeft aangeboden. Het gaat om strikt persoonlijke reden. Het ontslag is nog niet geaccepteerd door het staatshoofd.

Verklaring
De president wenst de Surinaamse gemeenschap, met inachtneming van de privacy van betrokkene, aan te geven dat de Minister van Financiën en Planning, enige tijd geleden heeft aangegeven dat hij vanwege strikt persoonlijke redenen, wenst zijn portefeuille beschikbaar te stellen. Uit respect voor de privacy en de persoonlijke omstandigheden van Minister Achaibersing is met zorg omgegaan met deze kwestie.

Inmiddels heeft minister Achaibersing zijn voornemen schriftelijk op zaterdag 13 augustus j.l. aan president ChanSantokhi doen toekomen. Het staatshoofd heeft aan minister Achaibersing aangegeven dat de brief met de meest urgente aandacht zal worden behandeld en dat er zeker begrip is voor de persoonlijke situatie van de minister.

Omtrent het accepteren van het aangeboden ontslag is door de president geen besluit genomen omdat met alle zorg en vanuit verschillende invalshoeken deze onvoorziene situatie goed overwogen moet worden.
Ondertussen vraagt de regering dat eenieder de privé omstandigheden van de minister van Financiën en Planning respecteert en de verdere ontwikkelingen ter zake rustig afwacht.


Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November