Scholenquiz moet bewustzijn 'schoon milieu' bevorderen
13 Aug, 12:42
foto
Shweta Nagesar en Shaniel Jiawan van OS van Pettenpolder hebben de scholenquiz over milieu gewonnen.


OS van Pettenpolder is vrijdag de winnaar geworden van de scholenquiz waaraan 25 lagere scholen (GLO) aan hebben meegedaan. "Ik ben erg trots op mijn leerlingen. Ze hebben mij niet teleurgesteld. De hele morgen was ik zo zenuwachtig, maar .... ben nu helemaal gerust," zegt een blijde en merkbaar opgeluchte juf Atma van de OS van Pettenpolder.

Onder het thema "Een beter milieu begint bij jezelf" kregen de deelnemers vragen over het milieu. Voor de quiz kwamen zesde klassers van 25 lagere scholen van het rijst district vanaf Wageningen tot de Westelijke Polders tegen elkaar uit met teams bestaande uit 2 leerlingen per school.

In de voorronde deden de GLO-scholen mee verdeeld in 4 clusters: Wageningen, Oostelijke Polders, Nieuw Nickerie en de Westelijke polders.

In de finale stonden OS 1 Wageningen - OS 1 Hamptoncourtpolder en OS van Pettenpolder - OS Rambaran Mishreschool tegenover elkaar.

Uiteindelijk kwam OS van Pettenpolder met de leerlingen Shweta Nagesar en Shaniel Jiawan als winnaar uit de bus. "Ik ben blij dat ik de school mocht vertegenwoordigen. Ik heb mij echt voorbereid op deze dag," zegt een blijde Shweta Nagesar aan Starnieuws. Shaniel zegt dat hij een schoon milieu zal blijven promoten.

De winnaars gingen naar huis met een waardebon van SRD 600 en de overige deelnemers kregen elk een waardebon van SRD 400.

Het doel van deze scholenquiz is volgens Krishna Bajnath, voorzitter van Stichting Sari om de gemeenschap bewust te maken over de negatieve effecten voor mens en milieu door overmatig en verkeerd gebruik van plastic en plastic materiaal. "Daarom is ook bewust gekozen voor deze groep jongeren, zodat zij nu al bewust worden gemaakt van de gevolgen van een vuil milieu."

Zowel districtscommissaris Senrita Gobardhan als coördinator van dit project Nisha Kurban wezen de jongeren op het belang van een schoon milieu. "Laten wij nu beginnen om op de juiste manier om te gaan met ons vuil en zo bijdragen tot een schoon milieu. Jong geleerd is oud gedaan", aldus Kurban.

Het project Awareness for reducing plastic use! Clean Nickerie together, wordt uitgevoerd door Stichting Sari in samenwerking met the Global Climate Change Alliance + phase2 project, dat de Europese Unie financiert en wordt ondersteund door UNDP Suriname en de regering.


Advertenties