Bouva wil weten waar het geld is van de reçu fraude
12 Aug, 04:45
foto
Assembleelid Melvin Bouva wil meer informatie over de mega reçu-fraude.


Assembleelid Melvin Bouva (NDP) wenst informatie van de regering over de reçu fraudezaak, waarbij SRD 60 miljoen uit de staatskas is verdwenen. Hij wil weten waar het geld is, dat via de digitale weg verdwenen is. Het Assembleelid vindt dat het weer via dezelfde weg terug moest. Bouva merkte gisteren in De Nationale Assemblee op dat SRD 29 miljoen is teruggevorderd door het Openbaar Ministerie (OM). Hij wil weten waar de rest van het geld is. 

Bouva plaatste vraagtekens over het accountantsrapport dat uitgekomen is. Hij vindt het opmerkelijk dat de accountant, die gekoppeld is aan BDO, ook diensten verleent aan Assuria, waar minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning hoofddirecteur van was. Volgens het Assembleelid gaat het om een ernstige verstrengeling. Hij wil van de regering vernemen in welke fase het onderzoek is.

Het OM heeft, nadat het nieuws reeds dagenlang in de media was, gisteren meegedeeld dat het gerechtelijk vooronderzoek reeds gestart is door de rechter-commissaris. Er worden getuigen gehoord. In deze zaak is gisteren een aanhouding verricht. Tot nu toe is SRD 29 miljoen teruggestort op de rekening van het ministerie van Financiën en Planning. Vernomen wordt dat dit geld van Combémarkt is, die nog ruim SRD 10 miljoen moet betalen.

Starnieuws verneemt dat Y.M., een neef van Mosa Rother - die opgespoord wordt door justitie - in verzekering is gesteld. Hij is bode bij het ministerie van Financiën & Planning. Ook de voortvluchtige verdachte was bode bij hetzelfde ministerie op de afdeling Comptabiliteit. Er is contactbeperking opgelegd tussen de verdachte en zijn advocaat.
Advertenties

Sunday 04 June
Saturday 03 June
Friday 02 June