US$ 171,5 miljoen winst voor RFHL
06 Aug 2022, 20:53
foto


Republic Financial Holdings Limited (RFHL) heeft over het derde kwartaal van dit boekjaar een winst van US$171,5 miljoen geboekt. De voorzitter van RFHL, Vincent Pereira, gaf vandaag aan dat dit een stijging is van US$16,4 miljoen ofwel 10,6% ten opzichte van de US$155,1 miljoen gerapporteerd in de overeenkomstige periode van het vorige boekjaar.

Volgens Pereira weerspiegelen de prestaties voor deze periode van 2022 een bescheiden verbetering ten opzichte van de kernprestaties van vóór Covid-2019 in het derde kwartaal, met US$ 0,94 miljoen ofwel 0,6%. Tijdens het derde kwartaal van het boekjaar van de Groep gingen alle landen waar zij actief is, door met de versoepeling van de Covid-gerelateerde protocollen, wat een positief effect had op de van het toerisme afhankelijke gebieden, waar de economische activiteiten gestaag blijven verbeteren.

“De Groep profiteerde ook van de stijgende rentevoeten op in US dollar luidende effecten in sommige van onze bedrijfsactiviteiten. Deze positieve resultaten werden enigszins getemperd door aanhoudende verstoringen van de toeleveringsketen en de inflatiedruk als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne", zegt Pereira.

Pereira verklaart dat de totale activa op 30 juni 2022, 16,9 miljard dollar bedroeg, een stijging van 0,7 miljard dollar ofwel 4,3% ten opzichte van de totale activa per juni 2021. Deze stijging werd gefinancierd door de groei van de klantendeposito's bij de dochterondernemingen op de Cayman Islands, in het oost-Caribisch gebied, in Guyana en op Barbados.

Kostenbeheersing blijft belangrijk voor RFHL. Pereira zegt dat de Groep zich blijft richten op kostenbeheersing, het verbeteren van de ervaringen van klanten en medewerkers door meer te investeren in haar digitale aanbod en het blijven bieden van een veilige werkomgeving voor haar teams.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May