Veiligheidsdiensten gebelgd over gedrag demonstranten
03 Aug 2022, 00:00
foto
De politie waarschuwt de mensen van Organic Movement om zich te houden aan wet en regelgeving. De dienstdoende militairen en politie werden bekogeld met eieren. (Foto: René Gompers)


De veiligheidsdiensten die dinsdag de orde moesten handhaven bij De Nationale Assemblee zijn niet te spreken over het gedrag van de demonstranten. De dienstdoende militairen en politie werden met eieren bekogeld. De tolerantiegrens van de veiligheidsdiensten is overschreden, staat in een bericht van de politie Public Relations. Door kordaat optreden van de politie en overige veiligheidsdiensten kon erger worden voorkomen en hebben de actievoerenden een ernstige waarschuwing gekregen.

De politie respecteert het recht van vreedzaam protest en doet echter een dringend beroep op de actievoerders om zich te houden aan wet en regelgeving. Het verstoren van de openbare orde dan wel het plegen van handelingen met name. opwerpen van barricades op de openbare wegen, plegen van vernielingen, bedreigingen uiten of aanzetten tot baldadigheden passen niet in een geordende maatschappij, wordt benadrukt.

De aanwezigheid van de politie en overige veiligheidsdiensten is om het geheel goed te begeleiden en te zorgen voor de veiligheid van een ieder, dus ook de actievoerders, staat in het bericht. De politie zal niet schromen om op te treden tegen de ordeverstoorders, aangezien dit een strafbaar feit oplevert.

De protesterenden hebben de militairen en de politie die hun werk deden, flink de les gelezen. Zij voerden aan dat dankzij de politie officieren Raoul Hellings en Sergio Gentle de politie behoort tot de bestbetaalde ambtenaren. Nu wordt ook aan de positie van de militairen gewerkt, legde Marleen Cameron van de Organic Movement uit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May