Deze week extra aandacht voor borstvoeding
01 Aug 2022, 22:48
foto
Borstvoeding in zeker de eerste zes maanden van de baby blijft essentieel voor een gezonde groei.


Borstvoeding is de perfecte voeding voor een baby. Moedermelk verteert gemakkelijk, heeft de perfecte temperatuur en bevat de juiste voedingsstoffen die het kind nodig heeft om te groeien en om gezond te blijven. Borstvoeding is afgestemd op de baby. Directeur Rakesh Gajadhar van Volksgezondheid heeft met deze informatie de kick-off gegeven van de borstvoedingsweek.

'Step up for breastfeeding, Educate and support,' is het thema van Wereldborstvoedingsweek. Het ministerie van Volksgezondheid heeft als slogan 'Bobi merki moro bun gi yu baby'. Het departement zal zich in deze week richten op het versterken van de capaciteit van actoren die borstvoeding moeten beschermen, promoten en ondersteunen in de verschillende lagen van de samenleving. Aangezien voorlichting over borstvoeding al tijdens de zwangerschapsconsultaties begint, wil Gajadhar via zijn werkarmen hier extra aandacht aan besteden.

Hij stelt dat de voorlichting over borstvoeding niet beperkt moet blijven tot de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending, maar dat alle poliklinieken moeders bewuster zouden moeten maken over het geven van borstvoeding. "Moeders, maak er gebruik van, het is gratis. Zorg ervoor dat uw kind de juiste voeding krijgt en dat is borstvoeding", roept Gajadhar op. Hij heeft het startsein gegeven op de RGD-poli Meerzorg.  


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May