Gronduitgifte Sabaku-project voor half jaar opgeschort
01 Aug 2022, 10:48
foto
President Chan Santokhi


Alle gronduitgifte van het Sabaku-project zijn voor zes maanden opgeschort. Om te voorkomen dat begunstigden een hypotheek vestigen op de gronden of deze overdragen, krijgen ook alle begunstigden een brief met het presidentieel besluit dat gebaseerd is op artikel 110 lid g van de grondwet.

De notarissen krijgen een brief met het besluit, GLIS, de Kamer van Koophandel en Fabrieken, elke schakel die iets te maken heeft met gronduifgifte wordt op de hoogte gesteld van het besluit van president Chan Santokhi. Op een persconferentie die gaande is heeft het staatshoofd aangekondigd dat hij vaker dit artikel gaat hanteren als er geen juist beleid is gevoerd. Het artikel geeft de president onder andere het recht om besluiten van ministers te schorsen.

Het dossier over het project Kronenburg is ook al ontvangen door de president. Na bestudering zal daarover een besluit worden genomen. Het dossier zal net als dat van Sabaku worden doorgenomen door juristen en zal er overleg zijn met de procureur-generaal. Er wordt ook nagegaan of er strafrechtelijke handelingen zijn gepleegd en of er rechtmatig is gehandeld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May