Green Heritage Fund stimuleert bewustwording mangrove
31 Jul 2022, 04:53
foto
Het behoud van mangrove is om vele redenen essentieel. Bewustwording van jong en oud over de mangrove wordt daarom steeds meer gestimuleerd.


Green Heritage Fund Suriname heeft in het kader van Wereld Mangrove Dag vrijdag een mini mangrove beurs gehouden in Nickerie om de bewustzijn van mangrove te vergroten. Cheyenne Samson, GHFS-consultant, zegt dat er extra aandacht zal worden besteed aan mangrove in de vorm van voorlichting, waarbij bescherming en instandhouding van deze bossen centraal staat. Wereld Mangrove Dag is op 26 juli herdacht.

Aan de cook-out competitie die was gekoppeld aan de beurs, heeft slechts een deelnemer meegedaan. Anand Jokhoe zegt dat zijn ervaren jongens hun kookkunsten zullen tonen met hun pikante garnalen en zoet zure pikante krab.

Zowel Simone Kanhai (19) als Santousha Orie (21) zijn blij met de informatie die zij hebben meegekregen. Beiden vinden dat er meer informatie naar de samenleving toe nodig is. "Mensen, zelfs jongeren zijn zich niet bewust hoe belangrijk mangrove is," zeggen ze aan Starnieuws.

Samson is toch tevreden over de matige opkomst. "Er moet meer educatie, awareness komen over het belang van mangrove. Ze roept tot op samenwerking om de mangrove bossen te beschermen en te behouden. Mensen moeten volgens Samson gaan "beseffen dat mangrove erg belangrijk" is. "Mangrove is meer dan alleen de kust beschermen. Het is ook belangrijk voor zowel vogels als vissen."
Advertenties

Friday 03 May
Thursday 02 May
Wednesday 01 May