Hoger beroep 8 december-strafzaak aangevangen
29 Jul 2022, 09:56
foto
Lijfwachten van Desi Bouterse mogen niet langs. Uiteindelijk mag eentje nadat Ingrid Bouterse hem naar binnen smokkelt en de mensen vraagt zich rustig te houden. (Beeld: René Gompers)


Het hoger beroep in de 8 december strafzaak is zojuist begonnen. Vijf verdachten inclusief Desi Bouterse moeten dan terecht staan voor de kamer van het Hof van Justitie. Er is een opstoot geweest tussen de politie, lijfwachten en aanhangers van Bouterse. De wegen naar de rechtszaal zijn afgesloten.

Bouterse werd opgewacht door enkele Assembleeleden van de NDP en wat aanhangers. De mensen vonden het erg dat zij hun leider niet naar de rechtszaal, een paar honderd meters verder, mochten begeleiden. Alleen geregistreerde personen mogen zich op de afgezette zone en in de rechtszaal begeven.

Bouterse was er met een aantal lijfwachten. Er mochten maar twee met hem mee binnen de afgezette zone. Dit is niet in goede aarde gevallen bij de manschappen en de aanhangers. Het is de politie gelukt de mensen buiten de zone te houden en wat rust te brengen. Maar dat maakt de mensen niet minder ontevreden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May