Suriname Eye Center wordt vandaag in gebruik genomen
28 Jul 2022, 01:32
foto
De officiële opening van het Suriname Eye Center vindt later vandaag plaats. Het gaat om het meest modern oogcentrum in de regio.


Later op de dag zal de officiële opening verricht worden van het Suriname Eye Center (SEC) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Dit project is mede tot stand gekomen door een donatie van de Kirpalani Stichting en Iamgold. Met de oplevering van het nieuwe gebouw is adequate huisvesting van de oogheelkunde de komende 20 jaren veiliggesteld, zegt Jerrel Pawiroredjo, hoofd van SEC.

Voor het Oogziekenhuis heeft de overheid fondsen beschikbaar gesteld waarmee nieuwe en moderne apparatuur is aangeschaft. De Nationale Ontwikkelingsbank heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd door middelen beschikbaar te stellen tegen een concessionele rente en looptijd. Dit mooie project is het eerste van Public-Private partnership van deze omvang, merkt Pawiroredjo op.

Het SEC is sinds 2006 met een traject van start gegaan van versnelde opleiding en trainen van oogartsen en ander deskundig kader om zo de dekkingsgraad van de oogzorg te vergroten. De outreach missies naar de districten en het verre binnenland zijn inmiddels goed bekend bij de gemeenschap, zegt Pawiroredjo. Met de nieuwe ontwikkelingen is het SEC nu getransformeerd tot het meest modern oogcentrum in de regio en kan nu eveneens medisch toerisme aantrekken uit de buurlanden.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May