Suriname geeft punt weg aan Dominicaanse Republiek
06 Sep 2011, 19:10

De nationale voetbalselectie heeft de overwinning uit handen gegeven en speelde vandaag gelijk (1-1) tegen de Dominicaanse Republiek. Friso Mando verzilverde in de 25ste minuut een penalty. Geruime tijd stond Suriname met 1-0 voor. Dat was ook de ruststand.

In tegenstelling tot de ontmoeting tegen Cayman Island, speelde Suriname vandaag een veel betere partij. De aansluiting tussen de verschillende linies was veel beter. De aanvallen werden ook goed voorbereid. Ook na de rust bleef 'Natio' beter voetballen totdat invaller Erick Ozouna in de 68ste minuut de ploegen op gelijke hoogte bracht.

Suriname kreeg daarna nog enkele goede kansen die niet werden benut. Volgens een verslaggever van de Dominicaanse Republiek speelde Suriname een heel sterke wedstrijd.

Opstelling Suriname: in het doel: Obrendo Huiswoud, achterhoede: Naldo Kwassie, Giovanni Alleyne, Marlon Felter (captain) en Friso Mando. Midden: Fabian van Dijk, Giovanni Waal, Gregory Poki en Milton Pinas. Voorhoede: Stefano Rijssel en Evani Esperance.

De arbiter Raul Castro toonde de gele kaart aan: Friso Mando, Stefano Rijssel en Naldo Kwassie. De Dominicaanse Republiek werd twee keer geel gekleurd.

Wissels: Orpheo Anautan werd ingeruild voor Milton Pinas en Joel Baja werd vervangen door Naldo Kwassie. Er werd gespeeld in het Panamerican Stadion in San Christobal in de Dominicaanse Republiek.