Verdachten reçu-fraude blijven aangehouden
22 Jul 2022, 16:27
foto


De 3 ambtenaren in de reçu-fraudezaak zijn vandaag voorgeleid op het Parket van de Procureur-Generaal ten overstaan van de Officier van Justitie. Hun aanhouding is rechtmatig getoetst, meldt de Unit Public Relations Openbaar Ministerie.

Het gaat om het hoofd van de afdeling Comptabiliteit van het ministerie van Financiën, een ambtenaar van Binnenlandse Zaken en een militair.

Vervolgens heeft de voorgeleiding plaatsgevonden bij de rechter-commissaris en is hun inverzekeringstelling rechtmatig getoetst. Tevens is op vordering van de officier van justitie de bewaring van de verdachten verleend door de rechter-commissaris.

De aard van de zaak geeft aanleiding om een gerechtelijk vooronderzoek te vorderen bij de rechter-commissaris. Dit zal maandag plaatsvinden. De beperking vrij verkeer tussen raadsman en de verdachten blijft gehandhaafd.

Het Hof van Justitie heeft het beroep van de raadsman op de beschikking van de rechter-commissaris over de rechtmatigheid van de inverzekeringstelling van de eerder aangehouden verdachte afgewezen.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May