Plein afgesloten; demonstratie gaat gewoon door
21 Jul 2022, 17:05
foto
De actievoerenden in gesprek met vicepresident Ronnie Brunswijk. Hij zou ervoor zorgen dat binnen 24 uur zijn jongere broer Leo, zijn functies neerlegde. (Foto: Ranu Abhelakh)


De Organic Movement heeft opgeroepen voor een protestdemonstratie vanavond op het Onafhankelijkheidsplein. De politie maakt bekend dat een veiligheidszone wordt ingesteld rondom het Plein vanaf 17.00 uur. Om te bivakkeren op het Plein moeten de protesterenden toestemming hebben van het kabinet van de president en een vergunning van de districtscommissaris is vereist. Dave van Aerde, woordvoerder van Organic, zegt aan Starnieuws dat demonstreren een recht is. "We mogen daar wel rondlopen", merkt hij op.

Van Aerde zegt dat vicepresident Ronnie Brunswijk had beloofd dat zijn jongere broer Leo zijn functies zou neerleggen, maar tot nu toe is er niets officieels gedaan. Er wordt volgens hem veel beloofd, maar de daden blijven uit. De actieleiding gaat er alles aan doen om naar het Plein te gaan, ook al zou er niet gebivakkeerd mogen worden. Organic is verrast met deze actie vanuit de overheid.

De wegomleggingen gelden voor:
Grote Combeweg/ Henck Arronstraat.
Roseveltkade/ Kleine Waterstraat.
Sommelsdijckstraat/ Grote Combeweg.
Tourtonnelaan/ Henck Arronstraat.
Wulfingstraat/ Henck Arronstraat.
Lim A Postraat/ Watermolenstraat.

De politie en de overige veiligheidsdiensten staan in voor de veiligheid in Suriname en zullen de controle in en rondom de veiligheidszone uitvoeren, meldt de afdeling Public Relations.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May