Financiën praat met NZR en SZF over tarieven
20 Jul 2022, 18:48
foto


Tariefaanpassingen zijn morgen onderwerp van gesprek tussen het ministerie van Financiën en Planning en de Nationale Ziekenhuisraad (NZR) en het Staatsziekenfonds (SZF). Partijen zullen met elkaar overleggen om tot een oplossingsmodel te komen om de verdiencapaciteit van de ziekenhuizen structureel te verbeteren.

In een persbericht laat de Communicatie Dienst Suriname weten dat het ministerie van Volksgezondheid ook een beroep zal doen op de NZR om zo "integraal als mogelijk, de waardering van zorgwerkers aan te passen." Het ministerie vindt het cruciaal om verbetering aan loonstructuren binnen de zorg zo uniform mogelijk door te voeren.

De betrokkenheid van zorgwerkers, via hun respectievelijke vakbonden, is daarbij een essentiële randvoorwaarde. "De regering van Suriname zet zich in om binnen de mogelijkheden die er zijn, de toegang tot en de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren."

Intussen heeft het vakbondspersoneel van 's Landshospitaal, het Marwina Ziekenhuis en de het Regionaal Ziekenhuis Wanica aangekondigd dat het sinds vandaag in actie is. De zorgwerkers eisen drie maanden achterstallige Covid-19-toelage, een looncorrectie en een premium ziektekostenverzekering.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May