Verdachte dodelijk verkeersongeval Kuifmanweg vrijgesproken
16 Jul 2022, 04:38
foto


Verdachte S.R. is vrijgesproken. Hem werd verweten dat hij zonder rijbewijs heeft gereden en ten gevolge van een verkeersongeval aan de Kuifmanweg in Para, een mede-inzittende het leven heeft gelaten. Het ongeluk is gebeurd op 6 maart 2022 omstreeks 21.00 uur.

Het Openbaar Ministerie (OM) had een strafeis van twee jaar onvoorwaardelijk en de onmiddellijke gevangenneming gedaan plus een geldboete van SRD 750. De rechter heeft de verdachte integraal vrijgesproken. Advocaat Derrick Veira had aangehaald dat het bewijs ontbreekt dat de verdachte de bestuurder was van het voertuig.

De camerabeelden zijn er niet die zouden bevestigen dat de verdachte heeft gereden. Veira zei dat geen deugdelijk politieonderzoek op de plaats delict is verricht en is er selectieve bewijslastvergaring door het OM gedaan. Het verkeersongeval gebeurde op een donker wegdek in correlatie met het niet verlicht zijn van de Kuifmanweg. Het voertuig van de verdachte was op zijn kop in de goot bij nacht en niet zichtbaar. De bestuurder was dronken en heeft zich vanwege dat feit niet kunnen redden uit het voertuig. Verdachte moest eerst zijn eigen leven redden als bijrijder en kon niks anders doen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May