Sri Sri Ravi Shankar: Suriname moet zelfvoorzienend worden
14 Jul 2022, 13:25
foto
Spiritueel leider Sri Sri Ravi Shankar tijdens een sessie met mensen uit de zakenwereld. De bijeenkomst is gehouden op het ministerie van Bibis. (Foto: Ranu Abhelakh)


"Adem uit...ontspan je schouders, je borstkas, je heupen, je ruggengraat, voel je longen ademen. Een adem in brengt energie, een adem uit ontspanning..." Spiritueel leider Sri Sri Ravi Shankar is ruim 20 minuten in een zaal vol mensen uit de zakenwereld in meditatie gegaan. De 'businessmeeting' is een van de activiteiten tijdens het bezoek van de guru en oprichter van het wereldwijde Art of Living Foundation; een school die mensen leert hoe men persoonlijk en beroepsmatig in balans kan zijn.

De bijeenkomst is gehouden in de conferentiezaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De zakenmensen hebben zichtbaar genoten van de guru's aanwezigheid. Hij heeft al hun vragen geduldig beantwoord. Zo wilden zij onder andere weten hoe kleine landen als Suriname zich het hoofd moeten bieden tegen de gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, of de Art of Living technieken met religie te combineren zijn, en hoe Suriname met zijn olie en gas velden op zee moet omgaan.

Sri Sri heeft de mensen op het hart gedrukt dat landen als Suriname zelfvoorzienend moeten gaan worden. "Tenminste de voedselvoorziening," benadrukte hij. Sommige dingen die zelf geproduceerd kunnen worden, hoeven echt niet uit het buitenland gehaald te worden.

De guru heeft benadrukt dat zijn missie is om mensen in balans te brengen, ze leren om te gaan met stress, ze handvatten te geven om beter om te gaan met zichzelf, hun medemens, hun omgeving, hun werk. Het maakt niet uit welke religie men aanhangt of welke achtergrond men heeft, het gaat om handvatten en technieken die iedereen kan gebruiken. Een ieder mag komen leren om balans en vrede te bereiken.

Over de olie en gas industrie is Sri Sri duidelijk: "Do it." Op een persconferentie na de meeting heeft hij benadrukt dat ontwikkelen van deze bronnen nodig is maar dat er wel altijd rekening moet worden gehouden met het milieu; balans, een middenweg.

Sri Sri: "Je moet profiteren van olie en gas. Ja. Waarom niet? Maar je moet wel rekening houden met het milieu. Niets kan je tegenhouden om milieubewust te zijn én een duurzame ontwikkeling voort te zetten. Er is een middenweg. Je kunt de natuurlijke hulpbronnen niet gaan uitputten. Aan de andere kant; geen gebruik van ze maken is ook niet goed. Anders blijven de mensen arm. Om mensen voorspoedig te laten zijn, moet je je natuurlijke hulpbronnen gebruiken."

Vanavond houdt de spirituele leider een evenement in de Anthony Nesty Sporthal over zijn wereldwijde ‘#IStandforPeace-campagne’, de boodschap over vrede met het Surinaamse volk delen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May