Newmont en Pamaka ontleden problemen in krutu
14 Jul 2022, 17:20
foto
De Merian mijn van Newmont Suriname in Oost-Suriname. (Foto: Newmont Suriname)


Het Traditioneel Gezag van Pamaka en een groep vertegenwoordigers van de gemeenschapsleden die vorige week betrokken waren bij de wegblokkade bij km. 58 van de weg naar Langa Tabiki, hebben maandag in een krutu met een delegatie van Newmont Suriname hun problemen besproken. Men was onder meer bezorgd over zaken aangaande de Newmont-Pamaka Community Development Stichting.

Shirley Sowma–Sumter, Sr. Director External Relations, zegt dat Newmont Suriname blij is dat deze krutu heeft plaatsgevonden. Ze ging ook in op het belang van follow-up om met alle betrokken partijen in gesprek te gaan om een duurzame oplossing voor de bezorgdheden te vinden.

Newmont wil op korte termijn weer praten met het voltallige Traditioneel Gezag, met aan het hoofd het Groot-Opperhoofd der Paramaccaners, Granman Jozef M. Forster. Het is de bedoeling dat de knelpunten en problemen meer in detail worden besproken.

Ondertussen heeft het bedrijf de bezorgdheden geïnventariseerd en zal blijven communiceren met het Traditioneel Gezag en de gemeenschap, schrijft de Communications Department van het bedrijf. Newmont benadrukt te willen dat de kwestie wordt opgelost door middel van constructieve dialoog om operationele interrupties en verstoringen in het gezinsleven van de medewerkers te voorkomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May