Veroordeelde moet vier benadeelden vergoeden
12 Jul 2022, 09:12
foto


De kantonrechter heeft Guido R. maandag gevonnist wegens het oplichten van anderen. Guido R. moet aan vier benadeelden US$ 7.250 terugbetalen.

Betaalt hij het bedrag niet binnen zes maanden, dan zal hij een jaar in hechtenis moeten zijn. Ondanks de vervangende hechtenis zal de betalingsverplichting overeind blijven. Guido R. is ook gevonnist tot een jaar cel waarvan tien maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Hij is maandag vrijgelaten.

Het Openbaar Ministerie had twee jaar cel geëist en ook de schadevergoedingsmaatregel voor het terugbetalen van het bedrag dat Guido R. van anderen achterover heeft gedrukt.

Advocaten Maureen Nibte en Aarti Radja zeggen dat de veroordeelde heeft erkend gelden van derden te hebben ontvangen. De rechter had Guido R. op enig moment in staat gesteld om middels overmakingen een deel van de verschuldigde gelden over te maken naar de benadeelden. Dit is niet gelukt.

De vader van de veroordeelde heeft zich bereid verklaard om met de benadeelden een betalingsregeling te treffen. De advocaten erkennen dat het betalen van de schuld het strafbare feit niet opheft.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May