Drie penitentiaire ambtenaren in attestenzwendelzaak vrij
12 Jul 2022, 00:00
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de drie penitentiaire ambtenaren (pa's) L.N., R.T. en P.D. in de vermeende attestenzwendelzaak maandag in vrijheid gesteld. Advocaat Vanessa Nooitmeer bevestigt dit tegenover Starnieuws.

Het verwijt dat aan de pa’s wordt gemaakt is oplichting en valsheid in geschrifte. Nooitmeer is niet te spreken dat de drie pa’s waren aangehouden, terwijl meerdere ambtenaren een dergelijk attest hadden. De attesten werden normaal afgegeven. Al jarenlang wordt deze werkwijze gehanteerd.

Nooitmeer vraagt zich af waarom geen tuchtmaatregel is opgelegd aan de verdachten. Zij zegt dat de leiding van de inrichting anders kon omgaan met deze zaak door een tuchtmaatregel of disciplinaire maatregel te treffen. De advocaat voert aan dat het OM willekeur heeft toegepast bij de insluiting van de pa’s.

“Het OM kon niet anders dan de verdachten in vrijheid te stellen.” Of de verdachten gedagvaard zullen worden zich te verantwoorden in de rechtszaal, zal nog moeten blijken. Nooitmeer heeft rechtsbijstand verleend aan alle drie verdachten. Haar collega Chandra Algoe heeft L.N. ook rechtsbijstand verleend.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May