Zunder: Regering heeft contractbreuk gepleegd
11 Jul 2022, 00:00
foto
Vakbondsleider Armand Zunder, woordvoerder Ravaksur.


De vakcentrales ondersteund door diverse bonden willen duidelijkheid van de regering over de diverse afspraken die gemaakt waren en niet zijn nagekomen. Ravaksur woordvoerder Armand Zunder (voorzitter van de Progressieve Werknemers Organisatie) om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de regering een contractbreuk heeft gepleegd.

Zunder merkt op dat zonder voorafgaand overleg de vakbeweging uit de pers heeft vernomen dat de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) met zes maanden is verschoven naar januari volgend jaar. Dit, terwijl de belastingschijven in juli zouden worden verruimd, bij de invoering van BTW. De verruiming van de belastingschijven blijven een issue voor de vakbeweging, omdat de koopkracht enorm achteruit is gegaan.

President Chan Santokhi heeft in een toespraak eind vorige maand meegedeeld dat met de bonden zal worden gesproken over de 8% loonsverhoging die in juli gegeven zou worden. Hij voerde aan dat de inflatie kan worden aangewakkerd als er veel geld in omloop komt. Dit zal impact hebben op de koers. Wat hebben ambtenaren aan loonsverhoging als de koers getriggerd wordt? Hij kiest liever voor een spreiding.

Zunder zegt dat de vakbeweging aan de onderhandelingstafel wil om de 8% plus verhoging te bepalen. In maart is afgesproken dat in juli minstens 8% loonaanpassing zou komen, nadat 17% toen is toegekend. Zunder voert aan dat door diverse factoren de inflatie wordt bepaald. Door de voortdurende inflatie is het belangrijk dat er een compensatie komt.

Ravaksur en bonden die ondersteunen zouden de vorige week een persconferentie houden over diverse issues. De president heeft nadat het bekend werd dat de vakbeweging de samenleving zou inlichten, besloten dinsdagmiddag de knelpunten te bespreken. Op grond van deze uitnodiging is de persconferentie niet doorgegaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May