KPS: Landelijke training 'Financieel Rechercheren'
10 Jul 2022, 02:53
foto
Meer dan 50 personen doen mee aan de training 'Financieel Rechercheren'. De training maakt deel uit van het Makandra project met Nederland. (Foto: KPS)


48 leden van het Korps Politie Suriname (KPS), een lid van het Openbaar Ministerie en leden van de Gaming Board krijgen een basistraining 'Financieel Rechercheren'. Het KPS heeft deze training georganiseerd samen met de Nationale Politie Nederland (NPN). De training maakt deel uit van het 'Makandra project'.  De deelnemers krijgen meer handvatten aangereikt voor detectie en onderzoek van Money Laundering.

De training heeft een landelijk karakter, waarbij niet alleen ambtenaren van specialistische afdelingen zijn getraind, maar ook politieambtenaren binnen alle regio’s waarbij gestalte wordt gegeven aan het decentralisatieproces van het KPS, meldt de politie Public Relations. 'Best practices' worden als voorbeeld gebruikt, waarbij vanuit verschillende invalshoeken de casus wordt bekeken om deze vorm van criminaliteit te kunnen herkennen en waar nodig het strafrechtelijke onderzoek zo succesvol mogelijk te kunnen verrichten. Dit met het oog op berechting van de daders en ontmanteling van de criminele organisaties.

In de komen de periode zullen er verdiepingstrainingen worden verzorgd in het kader van de opsporing en vervolging. Binnen het Makandra project zijn er een vier opleidingen en trainingen gepland voor het personeel van het KPS, die dit jaar zullen worden uitgevoerd. Naast de basistraining Financieel rechercheren zullen ook de trainingen recherche technieken en tactieken, de module leiderschap binnen de inspecteurs opleiding op Bachelors niveau en een training buurtmanagement worden verzorgd. De deskundigen van het KPS en NPN zijn reeds bezig met de voorbereidingen van de module leiderschap van de inspecteursopleiding op bachelor niveau.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May