ABOP benadrukt offervaardigheid bij Ied-ul-Adha
09 Jul 2022, 12:39
foto


Offervaardigheid is de kernwaarde tijdens de viering van Ied-ul-Adha, het offerfeest van onze moslim broeders en zusters. Tijdens dit feest herdenken de moslim dat de profeet Ibrahim het allerliefste dat hij bezat aan Allah moest offeren. Hoewel dit zijn zoon Ismaël betrof, was de drang naar gehoorzaamheid aan de Schepper groter en doorstond hij de proef. In plaats van zijn zoon, kon de profeet een schaap offeren.

Met het offeren moeten noodlijdenden verlichting krijgen in hun situatie. De ABOP staat achter deze grondgedachte. Het zal menigeen niet zijn ontgaan dat de ABOP, die regeerverantwoordelijkheid heeft, keer op keer heeft getoond de noodlijdenden in onze samenleving te helpen. De offervaardigheid is een bijzondere karaktereigenschap. Het voortdurend bewustzijn van de sociale plichten tegenover de medemens en het dienstbaar zijn naar land en volk, zijn zaken die met de offervaardigheid gepaard gaan.

Dit verhaal van de profeet laat ons als Surinamers zien dat je door alle opofferingen een beter mens wordt. Iets dat een kernwaarde vormt in alle elegieën. Onze voorouders hebben ook veel opgeofferd, zodat wij vandaag de dag vrij van fysieke en geestelijke ketens kunnen leven. Regelmatig worden wij als Surinamers herinnerd aan onze rijkdom aan diversiteit. Het vereist dan ook onze gezamenlijke inzet, onze opofferingen, om deze ‘bromtyi dyari’ te koesteren. Het bereiken van eenheid, saamhorigheid en onderlinge solidariteit is nimmer mogelijk met offervaardigheid.

Behalve de bijdrage aan de geestelijke verheffing, is het offerfeest ook een manier om te voorzien in de voedselbehoefte van duizenden huishoudens. De intermenselijke relaties worden versterkt en het proces van natievorming wordt vergemakkelijkt. 

De ABOP wenst de gehele samenleving, maar in het bijzonder de moslim broeders en zusters een gezegend Ied-ul-Adha toe. Ied Mubarak!


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May