Nog geen documentatie Sabaku Village naar president
09 Jul 2022, 00:01
foto
Sabaku Village in Paramaribo Noord blijft een heet hangijzer. De documenten zijn nog steeds niet ter beschikking gesteld van de president.


President Chan Santokhi heeft nog steeds geen documenten ontvangen van minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer. Starnieuws verneemt dat de bewindsvrouw heeft beloofd begin volgende week de stukken te doen toekomen aan de president. Gisteren was er een coalitieoverleg waarbij deze kwestie ook ter sprake kwam.

Vorswijk, die ook aanwezig was op de bijeenkomst, moet behalve de uitgegeven percelen van Sabaku Village ook informatie op schrift verstrekken over andere terreinen die zijn uitgegeven. Pas als de informatie beschikbaar is, zullen de vervolgstappen worden ondernomen. De stukken zullen ook worden doorgestuurd naar De Nationale Assemblee en dienen te worden gepubliceerd.

Vooral de uitgifte van terreinen op Sabaku Village springt in het oog, omdat daar compleet gewerkt is met names en faces, waarbij politici, familie, vrienden en stichtingen zijn bedacht. De procedures die vastgelegd zijn in de Anti-corruptiewet zijn niet toegepast. Er is ook een rechtszaak aanhangig gemaakt door de voorzitter van Stichting Huis voor Democratie en Rechtsstaat, Sunil Sookhlall.

De kwestie van het zelfstandig opereren van de ABOP/PL fractie in De Nationale Assemblee is ook aan de orde gekomen tijdens het coalitieoverleg. Vernomen wordt dat de brief die geschreven is door Obed Kanapé, fractieleider van ABOP/PL niet volgens de gebruiken van De Nationale Assemblee is gegaan. Er worden slechts mededelingen gedaan in een huishoudelijke vergadering over fracties. Er worden geen brieven geschreven. De brief zal worden ingetrokken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May