74-jarige overleden door verkeersongeval
04 Jul, 01:33
foto


Esselien Pinas (74) is zondag overleden bij een verkeersongeval aan de Oost-Westverbinding, nabij Moengo in Marowijne.

Uit het voorlopige onderzoek dat de 57-jarige O.D., dochter van de overledene, een busje bestuurde. Daarin zaten ook het verkeerssalchtoffer en drie tieners tussen de 10 en 20 jaar oud. Ter hoogte van kilometer 87, nabij Moengo, kreeg het voertuig een klapband, waardoor de autobestuurster vermoedelijk de controle over de besturing van het busje verloor. Het voertuig geraakte van de weg, belandde op de rechterberm en sloeg vervolgens over de kop. Pinas slingerde uit het busje, het voertuig kantelde om en kwam op de vrouw terecht.

Met behulp van omstanders werd het voertuig opgetild en weer op de wielen gebracht. De vrouw die letsels opliep, overleed ter plaatse. De bestuurster O.D. die ook letsels heeft opgelopen, werd door de plaatselijke arts behandeld en doorverwezen naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Per eigen gelegenheid is O.D. voor medische behandeling door de familie overgebracht naar de Franse kant. De drie tieners kwamen met de schrik vrij en mochten na door de arts te zijn onderzocht naar huis. Het rijbewijs van O.D. is hangende het onderzoek ingevorderd.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Esselien Pinas ter obductie in beslag genomen. Het voertuig is ter herkeuring door de politie in beslag genomen.
Advertenties

Wednesday 17 August
Tuesday 16 August
Monday 15 August