Politiebericht over dodelijk schietincident te Kwatta
17 Jun 2022, 18:46
foto


Xavier Godekken (23) heeft donderdag aan de Kwattaweg een schotverwonding opgelopen toen hij een autobestuurder wilde beroven. Hij liet kort daarna het leven.

Volgens het voorlopige politioneel onderzoek is gebleken dat Godekken, met een geestelijke beperking, eerder op de dag een auto had gestolen aan de Vleesgroentestraat. Op zijn vluchtweg reed hij ter hoogte van Middenpad Kwatta een Noahbusje aan. De bestuurder van het busje zette de achtervolging in. Toen Godekken dat doorhad, voerde hij zijn snelheid op. Hierdoor reed hij een andere personenauto aan, die vervolgens tegen een geparkeerde auto aankwam, meldt de politie Public Relations.

De veroorzaker van de aanrijdingen stapte uit en stopte een personenauto die uit tegengestelde richting kwam aangereden. Hij maakte het portier open en trok de bestuurder uit het voertuig. De bestuurder die een militair blijkt te zijn, haalde zijn dienstvuistvuurwapen tevoorschijn. Toen Godekken dat zag, probeerde hij de man te ontwapenen, waardoor er een worsteling ontstond tussen de twee mannen. Daarbij loste de militair een schot en werd de man geraakt met voor hem het noodlottige gevolg.

Het ontzielde lichaam is na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen alsook het eerder ontvreemde voertuig. De politie van Kwatta is belast met het onderzoek voor wat betreft de autodiefstal en de aanrijdingen. Het gedeelte van het schietincident met dodelijk afloop is overgedragen aan de Militaire Politie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May