3 van de 5 niertransplantaties al uitgevoerd in AZP
12 Jun 2022, 00:37
foto
AZP-directeur Claudia Marica-Redan


Drie van de vijf niertransplantaties zijn intussen uitgevoerd in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hiervoor is een team uit Amsterdam Medisch Centrum onder leiding van dr. Mirza Idu, transplantatie Chirurg en prof. Frederieke Bemelman, nefroloog aangekomen in Suriname met twee verpleegkundigen afgereisd naar Suriname. Dit team wordt volledig ondersteund door het medisch  en verplegend team van het AZP onder leiding van nefroloog Subhash Goerdat.

De niertransplantaties zijn woensdag begonnen. De derde is vrijdag uitgevoerd. Deze week volgen de overige twee transplantaties, zegt AZP-directeur Claudia Marica-Redan in gesprek met Starnieuws. Deze missie heeft een lang en intensief traject van voorbereidingen en plannen gekend waarbij de veiligheid van de patiënten en de continuïteit van de zorg voorop stonden, merkt zij op.

Binnen het AZP hebben personeelsleden van verschillende afdelingen van zowel patiënt gebonden als ondersteunende afdelingen, zich enorm ingezet tijdens de voorbereiding van deze missie, zegt Redan. Het team van AZP zal er alles aan doen om deze missie tot een succes te maken. Er sprake van een geweldige synergie tussen team Amsterdam Medisch Centrum en team AZP.

Verdere mededelingen over het verloop van de missie zullen eind van de week worden gedaan middels een persconferentie door het medisch team, kondigt de AZP-directeur aan.



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May