Politie-eenheden voeren controle uit op vreemdelingen
09 Jun 2022, 22:45
foto


De afdeling Trafficking in Persons (TIP), de Vreemdelingendienst, het Regio Bijstand Team Paramaribo en Midden zijn bezig met controle van vreemdelingen. De acties zijn dinsdag begonnen met onderzoek van twee grote appartementencomplexen in Paramaribo. De controle wordt in de komende periode onverkort voortgezet.

Bij deze controles die voortvloeien uit het Zero Tolerance veiligheidsbeleid welke het Korps Politie Suriname onlangs heeft afgekondigd, zijn er merendeels vreemdelingen aangetroffen. Zij werden gecontroleerd op hun status van verblijf in Suriname. Degenen wiens verblijfsperiode is verstreken, kregen voor deze keer een waarschuwing en zijn middels een oproepbriefje van de politie aangezegd om hun zaken bij de afdeling Vreemdelingendienst van de politie in orde te gaan maken.

De afdeling Vreemdelingendienst zet verder de controle van de administratie van zo een appartementencomplex voort, teneinde na te gaan of er een degelijke registratie van de bewoners plaatsvindt, meldt de politie Public Relations. Aan de vreemdelingen wordt gevraagd zoveel mogelijk hun verblijf documenten in orde te maken om tijdens deze controlewerkzaamheden, ongerief te voorkomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May