Minister Jubithana: SLM moet ongerief passagiers beperken
08 Jun 2022, 00:21
foto
Minister Albert Jubithana van TCT


Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) om een reactie gevraagd over het annuleren van vluchten van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), zegt aan Starnieuws dat heel goed gecommuniceerd moet worden met passagiers. Het ongerief dat wordt ondervonden, moet zo veel mogelijk beperkt worden door korte communicatielijnen en snelle oplossingen. Dit is gisteren nog benadrukt in een onderhoud dat de cluster ministers hadden met de leiding van het staatsbedrijf.

Naast perikelen met vluchten van en naar Aruba en Curaçao, zijn nog vier vluchten gecanceld. De gestrande passagiers uit Aruba en Curaçao keren woensdagavond terug. De vluchten PY993/994 van Amsterdam naar Paramaribo en terug, die vandaag uitgevoerd zouden worden, gaan niet meer door. Ook de vluchten van 10 juni op de Mid-Atlantische route zijn geschrapt. Op 11 en 14 juni gaan de vluchten Paramaribo-Georgetown-Miami v.v. zijn ook gecanceld.

De SLM zegt dat "door veranderde marktomstandigheden en acute disruptie in het vliegschema, zij genoodzaakt is een viertal vluchten te annuleren. Er wordt hard gewerkt aan een herstructureringsplan om de maatschappij een positieve toekomst te bieden.  Voor de getroffen passagiers wordt zoveel als mogelijk naar een passende oplossing gezocht. Passagiers worden op dit moment door Surinam Airways benaderd en kunnen kiezen voor een nieuwe vertrekdatum, een voucher en/of indien mogelijk een omboeking".

Starnieuws verneemt dat het schrappen van de vluchten te maken heeft met het 'reddingsplan' van de maatschappij en de financiële positie. In een week tijd moet er meer duidelijkheid komen over de toekomst van de SLM. Minister Jubithana hiermee geconfronteerd, zegt dat de aandeelhouder bij monde van president Chan Santokhi heeft aangegeven dat het bedrijf gered zal worden. Hierbij worden naar de belangen van alle betrokkenen gekeken. De president is nu in Los Angeles op de Summit van de Americas, maar de clusterministers zijn intussen intensief bezig met deze kwestie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May