Gestrande passagiers op Curaçao en Aruba teleurgesteld in SLM
07 Jun 2022, 00:00
foto
Gestrande passagiers die naar Suriname moeten, op Aruba. Zij wachten op hun koffers, die al ingecheckt waren voor de vlucht naar Suriname die 2x niet doorging.


Passagiers die gestrand zijn op Curaçao en Aruba, uiten hun misnoegen over het ongerief dat zij ondervinden. Los van het feit dat de SLM vlucht maar liefst twee keer gecanceld is, beweren ze dat er slecht gecommuniceerd wordt vanuit de maatschappij. Daarnaast zijn passagiers aan hun lot overgelaten in een vreemd land, waar ze nu onnodig in extra kosten gejaagd worden: langer verblijf, transport, eten en drank. Een deel van de passagiers heeft dit probleem bij zowel het gaan als bij het terugkomen ervaren.

Een gestrande passagier zegt aan Starnieuws dat ze zich vorige week maandag aanmeldde op de Johan Adolf Pengel Luchthaven voor haar reis naar Aruba. Daar aangekomen werd haar voorgehouden dat ze niet zou kunnen inchecken, omdat het systeem down was wegens een internetstoring. Gezegd werd dat de passagiers de documenten handmatig konden invullen. Maar, ook dit zou niet gewerkt hebben. “We moesten toen wachten, totdat het systeem het weer deed. Dit was rond 1.00 AM. Er moest toen ook rekening gehouden worden met de KLM die ook haar passagiers aan het inchecken was.

"Nadat we met pijn en moeite ingecheckt waren, konden we toch niet vertrekken. Na diverse keren nagevraagd te hebben, begrepen we dat de kist niet getankt kon worden. Het gaat om een korte vakantie en we hadden al een aantal boekingen vooruit gedaan. We verloren gewoon een dag en zo ook onze boekingen. Op de terugweg maken we nu dit weer mee. Na een vertraging van 24-uren, horen we dat de vlucht geannuleerd is. Tot wanneer? Dat zegt niemand”.

Een andere passagier die ook op dezelfde vlucht zat en nu eveneens gestrand is, vertelt dat de SLM niet eens water of koffie aangeboden had voor het feit dat ze uren gestrand waren. “Niet alleen wij hadden een probleem, maar zoveel andere mensen die op andere airports aan het wachten waren, wisten zich ook geen raad meer. Hoe kan een airline zo nonchalant zijn? En waarom verkoop je tickets als je geen service kan garanderen? Weet je hoeveel mensen geen cent op zak hebben en dan ben je gestrand in een vreemd land”.
 
Om 22.00 uur heeft een passagier een e-mail ontvangen waarin meegedeeld wordt dat de vlucht met 24-uren is vertraagd. “Zo simpel gaat dat. Moet je langs de weg slapen in een vreemd land? Wat ga je eten of drinken en iedereen weet dat de eilanden een duur tripje zijn. Waar ga je blijven, want je plant een reis en vaak hebben mensen geen geld meer om extra dagen door te brengen in alle onzekerheid. Daarnaast moet je terug naar je werk en alles gaat nu mis. Nu zitten we hier vast en weten niet wanneer we weer kunnen vliegen”, stelt een teleurgestelde gestrande passagier.

De gestrande passagiers zijn op de luchthaven van Aruba tekeergegaan. De SLM heeft besloten om hen te accommoderen in een hotel. “We weten echt niet wanneer we weggaan. Laat het maar zo ver gaan en laten ze maar de president dan bellen”.

Verklaring SLM
De SLM zegt in een persbericht dat PY631 van Paramaribo naar Curaçao en Aruba geannuleerd is. Surinam Airways was genoodzaakt de voor maandag geplande vlucht die reeds met 1x24 uur vertraagd was, te annuleren. Deze vertraging en annulering heeft puur te maken met het niet in orde zijn van documentatie van Aura Airlines. Het wachten op het luchtwaardigheidscertificaat vanuit Spanje voor Aura Airlines heeft langer geduurd dan origineel was voorgenomen. Intussen stelt Surinam Airways alles in het werk dat vlucht PY631 zo spoedig mogelijk wordt uitgevoerd. De planning is dat de gestrande passagiers uiterlijk dinsdagmiddag om 13.00u op de hoogte worden gehouden van de nieuwe vertrek- en aankomsttijden. Passagiers die zich reeds op JAP luchthaven bevonden werden door Surinam Airways naar Paramaribo vervoerd, terwijl passagiers op de stations Aruba en Curaçao door de respectievelijke Surinam Airways vertegenwoordigers worden toegesproken en geaccommodeerd, zegt de SLM die haar verontschuldiging aanbiedt en dit voorval ten zeerste betreurt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May