VMSS pleit voor behandeling appartementsrecht in DNA
06 Jun 2022, 10:36
foto


(Aangeboden)

Het appartementsrecht kan zoals door velen gezegd een significante bijdrage leveren aan de behoeften voor het duurzaam ontwikkelen van goede woon- en leefomgevingen, het efficiënt benutten van gronden en een oplossing voor de op hol geslagen woningnood. Het appartementsrecht zal volgens de Vereniging voor Minder draagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS), tegemoet komen aan behoeften van verschillende doelgroepen zoals occupanten, studenten, zestigplussers, politiemensen, militairen en ondernemers. Met het appartementsrecht kunnen op een relatief kleiner stuk grond grote groepen gehuisvest en geaccommodeerd worden, meer woonruimtes zullen vrijkomen en uiteraard meer bouwmogelijkheden.

Tijdens een Grondcongres dat vorig jaar georganiseerd is door Terzol Vastgoed N.V., is met diverse stakeholders zoals studenten, Openbare Werken, DNA, Juristen, Notarissen, Ondernemers en diaspora, breedvoerig van gedachte gewisseld over de wetgeving voor appartementen in Suriname, de impact daarvan op de samenleving en de effectieve ontwikkeling van gronden in Suriname. De parlementsvoorzitter die ook geparticipeerd heeft aan dit grondcongres, heeft de rol van De Nationale Assemblee op het appartementsrecht belicht.

De Assembleevoorzitter gaf onder meer aan: Hoewel de wijziging op het Burgerlijk Wetboek ter invoering van onder meer het appartementsrecht nog niet aan de DNA is geoffreerd, kan ik u vanuit deze plek garanderen, dat de behandeling van die wijziging op de agenda zal worden geplaatst, zodra die ons geacht college heeft bereikt. De voorzitter heeft aan zijn presentatie toegevoegd dat hij zich bewust is van de dringende noodzaak binnen de samenleving om duurzame en bestendige oplossingen te bereiken als het aankomt op woningnood van medeburgers.
De VMSS die hiermede content is met de voorzitter, pleit voor bespoediging van de behandeling van bedoelde wet, die zeker ook zal bijdragen aan duurzame oplossing van de woningnood in Suriname.

P. van Dun
Voorzitter VMSS

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May