Uitgifte Centrale Bank Certificaten deze maand
05 Jun 2022, 20:31
foto


In de derde week van juni zullen.Centrale Bank Certificaten (CBC's) worden uitgegeven. De uitgifte zal in de eerste fase bestemd zijn voor de algemene banken, niet-bank financiële instellingen en bepaalde rechtspersonen (CBC-veiling participanten). Zij behoren tot het 'wholesale' segment.

In een tweede fase zullen huishoudens en overige rechtspersonen in de gelegenheid worden gesteld om te participeren in CBC beleggingen. Deze groep behoort tot het 'retail' segment. Voor de 'wholesale segment alsook het 'retail' segment zal een minimale inleg gelden van respectievelijk SRD 50.000 en SRD 10.000, meldt de Centrale Bank van Suriname (CBvS).

In het kader van haar Open Markt Operaties (OMO’s) wordt overgegaan tot de introductie van de CBC's). Dit zijn waardepapieren die als  aanvullend instrument van het monetaire beleid dienen en ondersteunend zijn aan de reguliere
OMO’s m.n. de veilingen van termijndeposito’s voor algemene banken. De CBC’s zijn in de eerste plaats bedoeld om de bankreserves op een zodanig peil te houden dat deze overeenkomt met de inflatiedoelstelling van de Bank. De secundaire doelstelling is het opgang brengen van de verdere ontwikkeling van de geld- en kapitaalmarkt waardoor het rente-transmissiemechanisme in werking treedt.

De CBC’s zullen voor het 'wholesale' segment via een veilingplatform worden aangeboden alwaar ook een rente via biedingen tot stand zal komen. Deze rente zal ook gelden voor het 'retail' segment. De CBC’s zijn verhandelbaar en kunnen alleen via de Vereniging van Effectenhandel in Suriname (Suriname Stock Exchange) worden verhandeld, waarbij rechtstreekse verhandeling tussen  beleggers niet is toegestaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May