Natio bezoekt AK-stadion en eert de naamgever
02 Jun 2022, 05:58
foto
Stadionbeheerder Rechene Simson en bondscoach Stanley Menso in het André Kamperveenstadion. De nationale voetbalselectie bracht een bezoek aan het stadion. (Foto: Diederik Samwel)


Na afloop van een ontmoeting met de pers op Owru Cul, bezocht de nationale voetbalselectie woensdag het André Kamperveenstadion. Dat gebeurde op initiatief van stadionbeheerder Rechene Simson die hier bij bondscoach Stanley Menzo op had aangedrongen. Simson bracht de voetballers de gouden tijden in het stadion in herinnering: ‘Op deze grond is geschiedenis geschreven.’

Simson sprak de hoop uit dat de spelers zich bewust zijn van de aarde van Mama Sranan onder hun voeten. Hij is ervan overtuigd dat de voetballers de krachten uit het AK-stadion meenemen naar het Franklin Essed-stadion om dit weekend Jamaica te verslaan. In afwachting van een grootscheepse renovatie van het AK-stadion, worden alle officiële interlands in het Essed-stadion gespeeld.

Aansluitend werd een minuut stilte in acht genomen bij het standbeeld van André Kamperveen, pal naast het SVB-kantoor. Spelers en staf stonden kort stil bij Kamperveens lange staat van dienst als eerste Surinaamse profvoetballer in Nederland, bondscoach van Suriname, oprichter van de Caribische voetbalbond CFU en later vicevoorzitter van de FIFA. In die hoedanigheid verrichtte 'Ampie' samen met de Spaanse koning Juan Carlos de aftrap van het WK in 1982, vóór hij een half jaar later tot de vijftien slachtoffers van de Decembermoorden zou behoren.

Tijdens de persontmoeting in de aanloop naar de drie interlands in de Nations League (op 4 en 7 juni thuis en uit tegen Jamaica en op 11 juni uit tegen Mexico) bevestigde Menzo dat spelverdeler Tjaronn Chery (Maccabi Haifa) om privéredenen ontbreekt in de selectie. Hij gaf ook aan dat aanvaller Sheraldo Becker (Union Berlin) zich met een blessure heeft moeten afmelden.

Daarnaast is nog niet duidelijk of en wanneer middenvelder Kenneth Paal, die voor het eerst voor natio is opgeroepen, zijn opwachting maakt. Paal staat op het punt bij een niet nader genoemde club te tekenen, nadat zijn contract bij het vorige maand gedegradeerde PEC Zwolle niet werd verlengd. Zodra dat is afgerond, voegt hij zich naar verwachting alsnog bij de selectie. De vrijgekomen plaatsen in de selectie van 23 man worden ingenomen door spelers uit de Surinaamse eerste divisie. Donderdag maakt Menzo de definitieve selectie bekend waarmee het Surinaamse elftal het zaterdagavond in het Essedstadion opneemt tegen Jamaica in de Nations League.

Diederik Samwel
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May